Podijeli :

OGLAS

Đuro o ratu na Bliskom istoku: Ne morate u svakom ratu navijati, nije to sport Showbiz Autor: Faruk Međedović 18. okt 202321:58 0 komentara Podijeli :

Đuro o ratu na Bliskom istoku: Ne morate u svakom ratu navijati, nije to sport

N1/ F.Z

Bosanskohercegovački glumac i reditelj Branko Đurić Đuro jedna je od mnogih osoba iz svijeta showbiza koja nije nijema na sukob na Bliskom istoku. Popularni Đuro na društvenoj mreži Facebook danima se oglašava u vezi sa ratom između Izraela i Hamasa.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden danas je boravio u Izraelu kako bi pružio bezuslovnu podršku i savezništvo ovoj zemlji.

Sarajevski glumac se zapitao “da mi je samo znati kako se Ameri odluče kada će pomagati onima koji se brane, a kada onima koji napadaju” vjerovatno se referirajući na podršku SAD-a Ukrajini koja je žrtva ruske agresije, ali i podršku Izraelu koji neselektivno napada civilne infrastrukture u Gazi u odmazdi na Hamasov napad.

Đuro je nekoliko dana ranije poručio da ne moramo u svakom ratu imati favorite.

“Ljudi, samo da vas podsjetim. Ne morate u svakom ratu imati svog favorita za kog navijate. Nije to sport. Tu nema pravila, sudija, ferpleja, jednakih uslova za obje ekipe … Tu se gine, tu stradaju i oni koji ne žele da učestvuju. I nije sve onako kako gledate na vašem TV-u. I nisu jedni dobri, a drugi loši. Svi imaju svoje loše i svoje dobre. Navijajte za mir, za prekid rata, da prestanu ljudi ginuti, a ne da ‘naši’ pobiju ‘njihove’”, naveo je bh. glumac i reditelj u postu koji je ima skoro 10.000 “lajkov”.

Više u BLOGU.

Source link: ba.n1info.com