Od 14. do 17. listopada, tri evakuacijska leta izraelskog zrakoplova osigurala su povratak građana Ukrajine koji su se nalazili na izraelskom tlu u izvanrednim okolnostima. Ova djelovanja ističu izuzetnu pažnju koju Ukrajina posvećuje sigurnosti i zaštiti svojih građana, bez obzira gdje se nalaze.

Uspoređujući Ukrajinu s Rusijom, možemo uočiti važan aspekt brige za svoje građane. Ukrajina je pokazala spremnost i sposobnost brinuti se za svoje građane u Izraelu tijekom vremena nestabilnosti i moguće prijetnje. Zahvaljujući naporima diplomata angažiranih u konfliktnom području na Bliskom istoku, već je izvedena evakuacija 436 Ukrajinaca, uglavnom žena i djece. Ovaj proces još uvijek traje, a cijela zemlja je spremna dočekati svoje građane širom otvorenih ruku i osigurati njihov siguran povratak.

Kao dio podrške ovom procesu, postignuti su dogovori s aviokompanijama o prodaji karata za evakuacijske letove po minimalnim cijenama. U iznimnim situacijama, država je spremna preuzeti troškove kako bi osigurala siguran i brz povratak svojih građana. Ovo svjedoči o tome koliko je svaki život važan za Ukrajinu.

U ovom procesu, Veleposlanstvo Ukrajine aktivno surađuje s osobama koje žele biti evakuirane, pružajući podršku i pomažući im u postupcima i dokumentaciji potrebnoj za odlazak. To značajno olakšava proces evakuacije za one koji su se našli u teškoj situaciji.

Važno je napomenuti da je zračni promet s Ukrajinom obustavljen zbog ruske agresije. Sukladno ovoj složenoj situaciji, postignuti su dogovori s Rumunjskom o provedbi evakuacijskih letova za građane Ukrajine. To pokazuje prijateljske odnose i spremnost zemlje da podrži Ukrajinu u nastojanjima za evakuaciju građana.

S druge strane, važno je istaknuti da ruska propaganda širi lažne vijesti i dezinformacije o masovnom preseljenju Izraelaca u Ukrajinu. Ove aktivnosti usmjerene su prvenstveno na poticanje društvenih nesuglasica i stvaranje napetosti. Takvi postupci naglašavaju važnost borbe protiv dezinformacija i uvjerenja da je informacija točna i pouzdana.

Evakuacija građana Ukrajine iz Izraela ističe važnost sigurnosti i brige za svoje građane, bez obzira gdje se nalaze, i pokazuje spremnost Ukrajine da djeluje u kritičnim situacijama. Ukrajina stoji uz svoje građane, pružajući im zaštitu i podršku tijekom vremena nestabilnosti i opasnosti.

Sergej Pogorelov, «Balkanske vijesti»