Podijeli :

OGLAS

Uprkos zahtjevima Nešića: Tužilaštvo BiH ne vodi istragu protiv Schmidta Vijesti Autor: Mladen Vujinović 17. okt 202313:36 0 komentara Podijeli :

Uprkos zahtjevima Nešića: Tužilaštvo BiH ne vodi istragu protiv Schmidta

F.Z./N1

Od zahtjeva ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića da se državno Tužilaštvo BiH pozabavi pitanjem visokog predstavnika Christiana Schmidt, čini se, nema ništa.

“Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije od agencija za sprovođenje zakona, zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz nadležnosti Tužilaštva Bosne i Hercegovine”, kratak je odgovor iz ove institucije na pitanje N1 hoće li  Schmidt biti predmet istrage, a nakon zahtjeva Nešića.

Podsjetimo, ministar bezbjednosti juče je Tužilaštvu BiH predao sve prikupljenje informacije koje su mu dostavile bezbjednosne organizacije o kako je rekao, “gospodinu Schmitu koji se nalazi na teritoriji BiH i o njegovoj naoružanoj pratnji i o svim nezakonitostima koje su radili od trenutka stupanja na teritorij BiH”.

Nešić tvrdi kako, po svim dokazima koje je prikupio, Schmidt nije legitiman visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini te kako od Tužilaštva očekuje da protiv Schmidta formira predmet.

Source link: ba.n1info.com