‘Ne toleriramo traženje privilegija na temelju vlastite političke pozicije’, poručili su

PišeKatarina Škaro


              Možemo!: 'Vijećnik koji je prebjegao HDZ-u tražio da se njegovog sina zaposli u gradskoj ustanovi'

FOTO: Facebook Možemo! PišeKatarina Škaro prije 41 minute

Novozagrebački HDZ jučer se na društvenim mrežama narugao stranci Možemo! nakon što je izgubila kontrolu nad Vijećem Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, uz poruku kako je “ovo početak kraja vašeg eksperimenta u Zagrebu!”.

Politički prevrat dogodio se nakon što se Zdenko Gržin, vijećnik koji je u lokalnu političku arenu ušao preko stranke Možemo!, priklonio HDZ-u i Stranci rada i solidarnosti – Bandić Milan 365. Nakon njegova prelaska u protivničke redove, s mjesta predsjednika Vijeća smijenjen je Tomislav Vukoja iz Možemo!, a za novog čelnika Vijeća izabran je HDZ-ov Dražen Hrkač.

Možemo! je danas na Facebooku objavio da je prebjegli vijećnik ranije od (sada smijenjenog) predsjednika Vijeća tražio da se njegovog sina zaposli u nekoj gradskoj ustanovi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

💥KAKO JE VIJEĆNIK U NOVOM ZAGREBU PREBJEGAO HDZ-U I BANDIĆU💥 Svoje djelovanje od prvog dana temeljimo na borbi protiv…

Posted by Možemo – politička platforma on Thursday, October 5, 2023

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Izguran zbog svoje dosljednosti’

“Svoje djelovanje od prvog dana temeljimo na borbi protiv nepotizma i trgovine političkim utjecajem. Zbog svoje dosljednosti i otpornosti na ucjene, s mjesta predsjednika VGČ Novi Zagreb – Zapad izguran je naš donedavni predsjednik te gradske četvrti Tomislav Vukoja”, napisali su.

Napomenuli su da je prebjegli Zdenko Gržin, iako nije član stranke Možemo, u VGČ Novi Zagreb Zapad, izabran kao vijećnik s njihove liste. Zatim su naveli da je “kroz svoj vijećnički mandat Zdenko Gržin tražio predsjednika Vukoju da se njegovog sina zaposli u gradskim ustanovama”.

‘Igru žetončića prihvatili Most i Domovinski pokret’

“Ovim putem želimo pružiti punu podršku donedavnom predsjedniku Vukoji koji je u svojem mandatu pokrenuo velike projekte za gradsku četvrt Novi Zagreb – zapad. Ova situacija još jednom jasno pokazuje da HDZ nema nikakav problem s nastavljanjem destruktivne suradnje s bivšom strankom Milana Bandića, s kojom su u prethodnom mandatu sustavno uništavali grad.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Igru žetončića u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb – zapad objeručke su prihvatili Most i Domovinski pokret, koji su stali iza HDZ-ovog predsjednika Dražena Hrkača. Zagrebački HDZ je slavodobitno najavio i daljnje pokušaje žetonizacije vijećnika”, napisali su iz Možemo.

‘Vijećnik Gržin otišao tamo gdje prebjege nagrađuju’

“Svojim političkim djelovanjem na svim razinama pokazujemo da ne toleriramo traženje privilegija na temelju vlastite političke pozicije. Upravo zbog tog stava, građani Zagreba dali su nam svoje povjerenje (zbog čega diljem Zagreba imamo preko 600 vijećnika), a mi ćemo to povjerenje i opravdati.

Promjena je počela i od nje ne odustajemo. Ljude koji svoje osobne interese stavljaju ispred interesa i boljitka građana koji su ih izabrali mi ne želimo. Jedino logično je da je vijećnik Gržin otišao tamo gdje prebjege nagrađuju, a to su HDZ i Bandić Milan 365”, poručili su.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr