Podijeli :

OGLAS

Dodik odgovorio Vukanoviću: Najobičnija budalaština koja treba da služi za neke primitivne nagone Vijesti Autor: SRNA 28. sep 202322:38 0 komentara Podijeli :

Dodik odgovorio Vukanoviću: Najobičnija budalaština koja treba da služi za neke primitivne nagone

SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje lidera stranke Za pravdu i red Nebojše Vukanovića da je navodno dao novac visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu navodeći da je to nemoguće budući da ga on šalje na sud.

Podsjetimo, lider Liste za pravu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović u Pressingu na N1 iznio je niz optužbi na račun visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta.

Vukanović iznio ozbiljne optužbe na račun Schmidta: Uzeo je pare i nagodio se sa Dodikom

Javno je upitao Schmidta koliko je “uzeo para od Dodika i njegovih ljudi da bi amnestirao izbornu krađu”.

Dodik je pojasnio da je nespojivo da daje novac Schmidtu, a on ga “trpa” u zatvor i šalje na sud.

Prema njegovim riječima, to je glupost, najobičnija budalaština koja treba da služi, prije svega, za neke primitivne nagone i primitivne ljude.

“On je poznat po tome. Svojevremeno je, dok je radio kao savjetnik u zajedničkim institucijama, nosio novac i davao ga nekima i misli da se sve tako završava. Između budale i pokvarenjaka, čovjek najlakše izabere da se, ipak, bavi pokvarenjakom. Ako nakon analize shvati da je taj pokvarenjak i budala, onda je bezizlazna situacija, a tako je i u ovom slučaju”, zaključio je Dodik.

Source link: ba.n1info.com