Brnabić sa danskim ministrom Rasmusenom o evrointegracijama i Kosovu

foto FoNet/Vlada Srbije Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Danske Larsom Lokeom Rasmusenom o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama i situaciji na Kosovu, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da Srbija, ulaganjem u inovacije, IT sektor i digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrednosti, koje će doprineti dugoročnoj stabilnosti zemlje.

Ona je kazala da su danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate i izrazila očekivanje da će povoljna ekonomska kretanja doprineti većem interesovanju investitora i kompanija iz te zemlje.

Sastanak ministara spoljnih poslova Srbije i Danske: Rasmusen “neisprovociran napad u Banjskoj”, Dačić: “potrebna veća uloga KFOR-a”

Navela je da dve zemlje mogu da razvijaju saradnju u oblastima inovacija, biotehnologije, ali i zdravstvene zaštite i zelene energije, u kojima Danska ostvaruje zavidne rezultate, piše u saopštenju.

Rasmusen, koji je danas odvojeno razgovarao i sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova Srbije, Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ona ulaže u reformskim procesima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs