Pupovcu očito nije van pameti pakt koji već neko vrijeme spominje Mostov Grmoja. Penava želi da vjerujemo kako to nije istina


       Penava dosta uzrujano demantira Pupovca koji signalizira da bi njih dvojica mogli u koaliciju: 'Nikada!'

PišeTelegram


       Penava dosta uzrujano demantira Pupovca koji signalizira da bi njih dvojica mogli u koaliciju: 'Nikada!'

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL


       Penava dosta uzrujano demantira Pupovca koji signalizira da bi njih dvojica mogli u koaliciju: 'Nikada!'

PišeTelegram prije jednog sata 3 preporuka

Jučerašnji signal predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca da mu nakon sljedećih izbora ne bi bila strana ni koalicijska suradnja s Domovinskim pokretom (DP) poprilično je uzrujala predsjednika DP-a Ivana Penavu koji silno, posebice nakon što je i Mostov Nikola Grmoja u intervjuu za Telegram s dosta uvjerenja najavio upravo takvu koaliciju, želi ostaviti dojam da takvo što ne dolazi u obzir.

“Pokušao se staviti znak jednakosti između DP-a i SDSS-a kako bi se naštetilo kontinuiranom rastu DP-a u proteklih godinu dana, stoga ovim putem i javno naglašavamo kako nikad nećemo biti u koaliciji sa strankama koje nisu ‘stranke Ustavnog luka’ te koje stavljaju interese drugih država ispred interesa Republike Hrvatske”, kazao je Penava ne pojašnjavajući koje bi to stranke bile unutar “Ustavnog luka”.

Puna usta Ustavnog luka

“SDSS je nasljednik Srpske demokratske stranke (SDS), bivše nacionalističke separatističke političke stranke hrvatskih Srba koja je 1990-ih djelovala na hrvatskom podzemlju pružajući, između ostalog, oružanu pomoć četnicima prilikom agresije na Hrvatsku. Isto vrijedi i za stranku Možemo!, koja služi kao franšizna ispostava Soroševih nevladinih organizacija, a financira se od strane vanjskih centara moći kako bi se provodile politike koje nisu nastale u Hrvatskoj te samim time nisu ‘stranka Ustavnog luka’ i nikada neće moći biti naši koalicijski partneri!”, uzrujano je uskliknuo Penava koji je nastavio govoriti o Ustavnom luku.

“Koalirat ćemo jedino i isključivo sa ‘strankama Ustavnog luka’ koje će zajedno s DP-om zaustaviti demografski slom, zaustaviti inflaciju, raditi na zaštiti nacionalnih interesa, na razvoju gospodarstva i samodostatnosti u proizvodnji hrane, inzistirati na priznanju agresije nad Hrvatskom, na isplati ratne odštete Republici Hrvatskoj i svim logorašima, ali svakako nećemo koalirati niti tvoriti Vladu koja će biti korumpirana ili braniti korupciju u državi, živjeti od nje ili kojoj demografska propast Hrvatske neće predstavljati problem i temu za budućnost! Domovinskom pokretu je uvijek Hrvatska na prvom mjestu”, zaključio je Ivan Penava, kako ga je citirala televizija N1 za koju je Pupovac jučer, u emisiji Pressing, i stavio na dnevni red suradnju SDSS-a i DP-a, naravno pod okriljem HDZ-a.

Što je izjavio Milorad Pupovac

“Svašta ja nisam mogao zamisliti, ali se dogodilo, zato što se ljudi mijenjaju jer želja da se bude u vlasti je veliko čudo”, kazao je Pupovac.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr