Tužilaštvo nakon navoda u medijima: „Danas je pronađeno telo trećeg napadača“

Foto: EPA-EFE/STR

Na teritoriji opštine Zvečan u ataru sela Banjska, danas je pronađeno telo treće osobe koja se sumnjiči za napad na Kosovsku policiju, naveli su večeras iz specijalnog tužilaštva Kosova. Saopštenje je usledilo nakon vesti koja je objavljena u medijima, da je navodno danas pronađeno telo četvrte osobe.

Rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena. Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe između maskiranih i naoružanih navodnih napadača i pripadnika Kosovske policije, koji su trajali do večernjih sati, prenosi KoSSev.

Kosovska policija izašla je sinoć sa navodima da su ubijena tri navodna napadača, a da su dvojica uhapšena i još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

Održano saslušanje V. T koji je ranjen u Banjskoj, advokat očekuje 30-dnevni pritvor

Danas je, međutim, u medijima objavljena vest da je navodno pronađeno telo još jednog napadača.

Pozivajući se na navode tužioca Naima Abazija, Radio Slobodna Evropa ranije danas pisao je da su sa pronalaskom ovog tela „do sada ubijena četiri navodna napadača“.

„Pokušavamo da ga identifikujemo jer u ovom trenutku nije imao nikakva identifikaciona dokumenta kod sebe“, rekao je Abazi za RSE.

Dve osobe uhapšene u hotelu u Banjskoj, pronađeno oružje

Međutim, u kasnim popodnevnim satima oglasio se kosovsko specijalno tužilaštvo, navodeći da su danas zapravo pronašli beživotno telo trećeg učesnika, kako su naveli „terorističke grupe“.

„PSRK potvrđuje da je danas na licu mesta pronađeno beživotno telo treće ubijene osobe, koja je delovala kao deo terorističke grupe koja je napala Kosovsku policiju“, naveli su.

Miroslav Lajčak: Imao sam intenzivne konsultacije o situaciji na Kosovu

Precizirali su da je od ubistva policijskog službenika u Banjskoj upravo tužilac na kojeg se poziva RSE, Naim Abazi, sve vreme na terenu s ciljem obezbeđivanja dokaza.

Iz Kosovske policije regiona Sever takođe su večeras za KoSSev naveli da su, prema njihovim saznanjima, pronađena tri beživotna tela navodnih napadača.

Zamenik komandira Kosovske policije ovog regiona, Veton Eljšani, objašnjava da su sinoć pronađena dva tela, ali ne i treće, iako se, kako kaže, znalo da je i ova osoba ubijena.

Svečlja traži da Beograd izruči Prištini ranjene napadače koji su navodno u Novom Pazaru

„Znali smo da je još jedan mrtav, ali nismo ga pronašli juče. Njega smo danas pronašli, a juče dvojicu“, kazao nam je Eljšani.

Ovog popodneva takođe je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećalj kazao da su, prema zvaničnim informacijama policije, pronađena tri tela.

On je, međutim, dodao da „prema bezbednosnim informacijama znaju da ih ima i više“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs