Kristofer Hil pozdravio Đurićev sastanak sa Bajdenom

Kristofer Hil foto EPA/MATTHEW CAVANAUGH

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji pozdravio je sastanak ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, ističući da je „zadovoljstvo“ videti predstavnika „prijateljske zemlje“ u poseti Beloj kući, uz ocenu da je Đurić „odličan“ u obavljanju svoje diplomatske dužnosti.

„Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Beloj kući zajedno sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom. Znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina“, napisao je Hil na Tviteru, deleći post u kome je Đurić izvestio javnost o ovom sastanku. 

Đurić je ranije danas na svim svojim zvaničnim profilima podelio vest o susretu, što su ubrzo preneli i svi mediji.

Podsetimo, Đurić je prvi zvaničnik Srbije koji se sastao sa prvim čovekom SAD od kada je Bajden izabran na tu funkciju početkom 2021. godine.

Kristofer Hil, koji je ovom prilikom pohvalno govorio o Đuriću i Srbiji, nedavno je došao u Beograd na mesto ambasadora SAD, ali o njegovom dolasku u Beograd dugo se unazad spekulisalo i pisalo u medijima.

Ivo Visković: U Srbiju dolazi „teška artiljerija“ američke diplomatije

Hil je iskusni diplomata SAD koji region dobro poznaje, ali njegov odnos prema Srbiji mnogi ne bi okarakterisali kao „dobar“.

Diplomatske akreditive Hil je predao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću svega nekoliko dana pred održavanje izbora na svim nivoima.

Kristofer Hil čestitao Vučiću i svim kandidatima na izborima, pohvalio građane

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs