Nema afere koja bi ih dirnula, čini se


       Novi Crobarometar: HDZ-u rejting opet porastao, imaju skoro 30 posto potpore

PišeKatarina Knežević


       Novi Crobarometar: HDZ-u rejting opet porastao, imaju skoro 30 posto potpore

PišeKatarina Knežević prije 1 minute

Obavljen je novi Crobarometar Dnevnika Nove TV koji pokazuje da je rejting HDZ-a u rujnu, u odnosu na kolovoz, porastao za dva boda pa je sada 29,9 posto. Time se rejting vladajuće stranke vratio na proljetne razine.

Na drugom mjestu je SDP koji ima potporu 12,4 posto birača. To je u odnosu na prošli mjesec napredak od jedan posto. Treća stranka u državi je Možemo s devet posto, ali ujedno i s padom u odnosu na prošli mjesec kada su imali 10,4 posto.

Četvrti je Most s 8,9 posto potpore ali i blagim rastom od 0,2 posto u odnosu na kolovoz. Domovinski pokret pak ima 6,5 posto potpore. Izborni prag s trenutnim rejtinzima ne bi prešli Odlučnost i pravednost s 2,1 posto potpore, IDS s dva posto, HNS sa 1,6, HSU s 1,4 posto te HSS sa 1,2 posto. Sve ostale stranke imaju manje od 1,1 posto potpore.

Rad Vlade ne podržava 65 posto

No, 17 posto ispitanika i dalje ne zna kome bi dalo svoj glas na izborima. Da su izbori ovih dana, na njih bi izašlo 68 posto ispitanika, 28 posto ne bi a četiri posto ne zna.

Rad Vlade ne podržava 65 posto ispitanih, što je napredak za vladajuće. Prošli mjesec ih nije podržavalo rekordnih 70 posto ispitanika. Ovaj mjesec 27 posto ispitanika podržava njihov rad.

Među ispitanima 22 posto njih vjeruje da Hrvatska ide u dobrom smjeru. No, 69 posto ispitanika ne vjeruje da idemo u dobrom smjeru.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniji političar

Najpopularniji političar u zemlji je predsjednik, Zoran Milanović s 42 posto pozitivnih dojmova. Drugi je Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, s 39 posto. Samo posto manje, 38, ima Božo Petrov. Slijedi premijer Andrej Plenković, koji je preskočio Ivana Penavu.

Najnegativniji političar je Milorad Pupovac, koji za tri četvrtine ispitanika izaziva negativnu reakciju. Drugi je Hrvoje Zekanović o kojemu 61 posto ispitanih ima loš utisak. Treće i četvrto mjesto dijele Andrej Plenković i Gordan Jandroković na koje negativno reagira 58 posto ispitanih. Tu je i Zlatko Hasanbegović.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Usporedimo li negativne i pozitivne reakcije na svakog političara pojedinačno, ovaj mjesec nitko nije u plusu. Najmanji minus bilježi Davorko Vidović; slijede ga Karolina Vidović Krišto i Božo Petrov te Tomislav Tomašević.

Source link: www.telegram.hr