Takav zaključak proizlazi iz činjenice da MVEP zasad ne planira suštinske izmjene Zakona o vanjskim poslovima


              Vlada se ipak povukla. Unatoč najavama, neće pokušati ograničiti Milanovićeve ovlasti

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

O mogućem Vladinom manevru počelo se nagađati prošle godine, nakon što je već dulje trajala blokada oko imenovanja u diplomaciji. Spekulacije je podgrijao ministar Grlić-Radman koji je izbjegao odgovoriti na izravno novinarsko pitanje je li točno da će Vlada zakonom pokušati zaobići predsjednika pri imenovanju veleposlanika

Tvrda kohabitacija dolazi svom kraju: premijer Andrej Plenković i njegov politički suparnik s Pantovčaka, predsjednik države Zoran Milanović ulaze u finalne mjesece svojih mandata i to s nekoliko starih, neriješenih tema. Kao, na primjer, pitanje veleposlanika.

Prije nekoliko tjedana činilo se, doduše, da bi oko imenovanja novih veleposlanika i konzula moglo doći po pomaka. Predsjednik je pozvao premijera da nastave konzultacije, ali cijela se stvar uskoro vratila tamo gdje je već godinama – nema ni razgovora ni dogovora, a u nekim zemljama niti hrvatskih diplomatskih predstavnika.

Kako zaobići predsjednika?

Blokada i tenzije oko ovog pitanja traju gotovo tri godine, a dva sukreatora vanjske politike ne uspijevaju se usuglasiti niti oko principa kako će popunjavati diplomatska mjesta u inozemstvu, a kamoli imena. Početkom prošle godine u kuloarima se, međutim, počelo spekulirati da bi Vlada mogla pokušati izvesti manevar kojim bi zaobišla predsjednika države.

Ta je nagađanja podgrijao intervju ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana u veljači 2022. na N1. Kad ga je novinar pitao je li točno da se razmišlja o izmjenama Zakona o vanjskim poslovima kojima bi se zaobišlo predsjednika Republike pri imenovanju veleposlanika, šef diplomacija ostao je krajnje neodređen.

Ministar zaobišao pitanje

Govorio je o proceduri donošenja zakona i zašto taj propis koji, uz manje izmjene, datira iz 1996., treba modernizirati, ali je izbjegao odgovoriti na konkretno pitanje. Iako je imao priliku odmah to kategorički demantirati.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Već je tada bilo jasno da bi takav potez bio pravno sporan i politički riskantan. No, ako ga je Vlada i planirala povući, sad je definitivno da se u takav fajt s Milanovićem pred kraj mandata neće upustiti. Takav je zaključak ne samo logičan, jer se približavaju izbori, nego proizlazi iz jednog vrlo tehničkog dokumenta koji je ovih dana izašao iz Radmanovog resora.

Tehnički plan, politička poruka

Ministarstvo je objavilo prijedlog plana zakonodavnih aktivnosti prema kojem u 2024. nije predviđena izmjena Zakona o vanjskim poslovima. Kad smo se, pak, raspitivali o tim (eventualnim) izmjenama i u kojoj je fazi donošenje novog ili izmjena starog propisa, diplomatski izvori su tvrdili da postoji nekakav radni nacrt, ali da nikada nije pušten u proceduru.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine, kada su novinari pitali Milanovića o spekulacijama da bi mu Vlada mogla pokušati ograničiti ovlasti, predsjednik se, po običaju, nije suzdržavao. Među ostalim, upozorio je da bi to bilo protuustavno – jer je uloga predsjednika Republike pri postavljanju i opozivu šefova diplomatskih misija definirana i Ustavom. Sada je, međutim, jasno da se na takav potez, ako su ga u nekom trenutku i kontemplirali, na Zrinjevcu neće odlučiti.

To je, dakako, logično. Uskoro su izbori, ne samo parlamentarni, nego u roku od godine i nešto dana i predsjednički. Još se, doduše, niti ne zna hoće li predsjednik Milanović pokušati izboriti drugi mandat. Ali u Banskim dvorima se sasvim sigurno nadaju da će „superizborno“ razdoblje u koje ulazimo kao nus-produkt donijeti i rješenje blokade u diplomaciji.

Source link: www.telegram.hr