Kompletna košarica proizvoda po novim cijenama iznosit će 76,19 eura


       Foto. Vlada objavila kako će izgledati oznake na proizvodima čije je cijene ograničila

FOTO: Vlada RH

U sklopu novoga paketa mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, cijene struje za građane, gospodarstvo i institucije ostaje ista, a vlada ograničava cijene za ukupno 30 proizvoda i to od ponedjeljka, 18. rujna. Za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile, svinjsko mljeveno meso ostaju ograničenja iz prethodnog paketa.

Među novim proizvodima s ograničenim cijenama su jogurt u čašici i bočici – 40 centi; polutvrdi sir gauda blok za narezivanje 6,49 eura; riža 2,29 eura za kilogram; špageti pola kilograma 1,09 eura; svježa jaja razred M 2,45 eura; svinjski vrat bez kosti 5,49 eura; juneći vrat s kosti 6,99 eura; hrenovke pileće ili pureće 2,69 eura; krumpir 5 kilograma 3,99 eura, mrkva u rinfuzi 0,89 eura itd.

Oznake za snižene proizvode

Kompletna košarica proizvoda kojima je sada ograničena cijena, na kraju prošle godine koštala bi 99,68 eura, a po novom cijenama 76,19 eura što je 23,57 posto manje, uz uštedu od 23,49 eura, tvrdi premijer Andrej Plenković.

Premijer je najavio je da će svi ti proizvodi dobiti posebne oznake kako bi one bile vidljive potrošačima. Spomenute oznake Vlada je objavila, a one će izgledati ovako:


       Foto. Vlada objavila kako će izgledati oznake na proizvodima čije je cijene ograničila

Foto: Vlada RH Vlada RH Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr