‘Prepustimo to njemu i nadležnom ministarstvu’, kaže premijer

Politika & Kriminal
              Plenković brani Banožića kojem država subvencionira gradnju kuće: ‘Nije on samo ministar, on je i građanin’

FOTO: n1 screenshot

Danas se u Petrčanima otvara Drugi Svjetski kongres sportskog turizma. Kongres, punog naziva “Tourism & Sports United for Sustainability” održava se danas i sutra a na otvorenje je došao i premijer Andrej Plenković.

Premijer je uvodno zahvalio svim sportašima koji doprinose ugledu u Hrvatske te između ostalog najavio da će Vlada sutra dići procjenu za rast BDP-a. Potom su krenula pitanja. Novinari su premijera prvo pitali o APN-u koji je odobren ministru Mariju Banožiću.

“Ja ne znam da li je dobio, vijest sam vidio. Mislim da će on kazati što treba. Osim što je ministar i građanin je kao svaki drugi, ima isti status kao svi”, kazao je. Nije htio komentirati više jer daljnjih saznanja nema. “Prepustimo to njemu i nadležnom ministarstvu a to je u portfelju ministra Bačića”, kazao je.

‘Nije me konzultirao kad je dizao kredit’

Upitan nije li trebao pričekati dok više ne bude ministar, Plenković je kazao: “Neka on to pojasni, nije me konzultirao kad je tražio kredit pa nema potrebe da sad komentiram u njegovo ime, on će siguran sam, sve štogod treba, tkogod ga pita, znati odgovoriti.”

Novinari su ga pitali i jeli utjecao na odlazak Vanje Marušić. Kazao je da su to “nebulozne teze” te da se tu novinari referiraju na tvrdnje jednog tjednika koji je jučer iznio tu tezu, a koju je Vlada demantirala.

Ponovio je da je to interno pitanje DORH-a, da na tu poziciju može doći samo netko iz sustava DORH-a i kazao da je on jučer na parlamentarnoj većini kazao kako su HDZ i većina prvi za to da se organizira tematska sjednica Odbora za pravosuđe na koju bi se pozvala Zlata Hrvoj Šipek da sve pojasni, jasno, ako za to postoji interes u Saboru.

Uskoro opširnije*

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr