Policija po nalogu USKOK-a navodno provodi izvide

Izgleda da Uskok provjerava podizanje ocjena predsjednikovom sinu

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

Kako u sutrašnjem tiskanom izdanju javlja Jutarnji list, policija po nalogu USKOK-a provodi izvide vezano za podizanje zaključenih ocjena predsjednikovom sinu u Klasičnoj gimnaziji nakon što je tu školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović. Kako im je rečeno iz MUP-a, postupanje je tajno zbog čega ne mogu dati detaljnije informacije o slučaju.

Dodaju i kako u Ministarstvu obrazovanja čekaju nalaz policije kojoj su proslijedili rješenje inspekcije koja je obavila nadzor u školi. U njemu je nastavnica navela “da je od nje traženo da promijeni ocjene”, kažu u Ministarstvu i dodaju da nije rekla tko ju je to tražio. Zato su slučaj predali istražnim tijelima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako smo ranije danas javili, profesorica matematike koja je naknadno povisila zaključnu ocjenu predsjednikovu sinu, dobila je opomenu pred otkaz. Potvrđeno nam je iz dva međusobno neovisna i upućena izvora, ovu mjeru profesorici matematike izrekla je ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

Ravnateljica: ‘Učinila sam to temeljem nadzora inspekcije’

Kako smo rano jutros javili, pisano upozorenje u obliku opomene pred otkaz dolazi nakon nalaza prosvjetne inspekcije, u kojemu je ravnateljici predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike. Nedugo potom se oglasila i ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu izjavivši da upozorenje nastavnici matematike nije izdano “zbog te ocjene”. Nego, “na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine”.

“Zbog velikog interesa javnosti moram dati pojašnjenje da je pisano Upozorenje na obveze iz radnog odnosa izrečeno 23. kolovoza 2022. proizašlo iz rješenja i prijedloga nadležnog prosvjetnog inspektora na temelju nadzora obavljenog u srpnju ove godine i utvrđenih propusta u radu nastavnice”, kazala je Hini.

Source link: www.telegram.hr