Ako na čelo DPS-a dođe neko poput Vukovića, Živkovića, Rakočevića… to neće biti reforma već kontinuitet Đukanovićeve politike — ocjenjuje Nikola Marković. GO DPS-a danas o ostavci svog šefa, partijskim i državnim izborima

Obezglavljeni pred izbore: Kuda ide DPS nakon Đukanovićeve ostavke

Foto: Luka Zekovic

Gubitak parlamentarnih, lokalnih, a zatim i krah na predsjedničkim izborima Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog lidera Mila Đukanovića, pokrenuo je promjene u toj stranci, koje su počele juče njegovom ostavkom na tu funkciju.

Da li će one biti kozmetičke ili suštinske, prerano je zaključiti jer se to po prvi put dešava u DPS-u otkad je na njegovom čelu Đukanović. Ta stranka je bila neprikosnoveni kreator političkih i društvenih kretanja u državi više od tri decenije.

Za reforme u DPS-u je kasno, pa mislim da će neka nova lica pokušati da oforme novu stranku koja bi predstavljala građane koji su do sada podržavali DPS — kazao je juče “Vijestima” dugogodišnji novinar i urednik Nikola Marković.

On je to rekao odgovarajući na pitanje — kako će ubjedljivi poraz Đukanovića na prošlonedjeljnim predsjedničkim izborima odrediti budućnost te partije.

Source link: www.vijesti.me