Zabrana je izazvala veliki val nezadovoljstva među djelatnicima te jednako veliku medijsku pozornost

Politika & Kriminal
              Šef Hitne u Varaždinu povukao kontroverznu odluku, sestre i tehničari ipak se smiju voziti na prednjem sjedalu

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec zabranio je medicinskim sestrama i tehničarima da se voze u prednjem dijelu sanitetnog vozila, čak i kad nema pacijenta.

No, kako je takva odluka izazvala veliki val nezadovoljstva među zaposlenicima te jednako veliku medijsku pozornost, ta je odluka sad stavljena izvan snage.

Sindikat podigao prijavu

“Trebala je danas stupiti na snagu, ali, evo, digla se medijska prašina oko ničega. Smatram i stojim iza toga da je bilo pozitivno da svatko tko prima plaću za svoj posao treba taj posao odraditi korektno na korist svim našim pacijentima”, rekao je danas Smoljanec za HRT.

Hrvatski sindikat hitne medicine na zabranu je reagirao kaznenom i prekršajnom prijavom, smatrajući da je ovakva odluka ponižavajuća. Rekli su da prijavu ne namjeravaju povući.

‘To je stvarno sramotno’

“Jer staviti nekoga da se vozi odastraga bez zaštite, bez ikakvog viđenja tamo u ono vrijeme kada to ne treba, kada nije potrebno da sjedi odostraga onda je to bilo stvarno sramotno. Pitali smo se cijelo vrijeme je li taj ravnatelj nema pametnijeg posla nego pisati takve stvari, da donosi takve odluke.

S druge strane, ja sam osobno napisao kaznenu prijavu zbog tog istog ravnatelja, upravo zbog toga što se tako dovode u opasnost po život djelatnici sanitetskog prijevoza”, rekao je Danijel Šota, predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine.

Source link: www.telegram.hr