Uskoro će se izjasniti oko boostera za 16-godišnjake i 17-godišnjake

EMA odlučuje o booster dozi Pfizerovog cjepiva za djecu od 12 do 15 godina

FOTO: AFP

Europska agencija za lijekove (EMA) priopćila je danas da je počela ispitivati zahtjev za odobrenje docjepne doze Pfizer-BioNTechovog cjepiva pod nazivom Comirnaty za djecu od 12 do 15 godina starosti. EMA je izvijestila prošlog tjedna da će se uskoro očitovati o sličnom zahtjevu za šesnaestogodišnjake i za sedamnaestogodišnjake.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“EMA je počela ocjenu zahtjeva za primjenu docjepne doze Comirnatyja za djecu od 12 do 15 godina”, navodi se u priopćenju agencije čije je sjedište u Amsterdamu.

“U tijeku je i revizija zahtjeva za primjenu dopunske doze kod šesnaestogodišnjaka i sedamnaestogodišnjaka”, dodali su.

Nakon Uskrsa odluka o francuskim cjepivima

EMA je u listopadu odobrila docjepne doze Pfizer-BioNTechova cjepiva za sve osobe starije od 18 godina, a zatim je donijela sličnu odluku za Moderninu docjepnu dozu Spikevaxa.

Marco Cavaleri, zadužen u EMA-i za strategiju cijepljenja, istaknuo je na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji da je cijepljenje, napose dopunskim dozama, “i dalje najbolji način zaštite od teških bolesti” uzrokovanih omikron inačicom koronavirusa.

EMA usto ocjenjuje zahtjev za odobrenje u EU-u cjepiva dviju francuskih tvrtki Valneve i Sanofija, ali se odluka ne očekuje prije Uskrsa.

Source link: www.telegram.hr