U eksploziji srećom nije bilo ozlijeđenih

Politika & Kriminal
              Policija nakon pet dana uhitila tipa koji je na Bukovcu bacio ručnu granatu i oštetio tri kuće

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebačka policija je uhitila 44-godišnjaka koji se u noći na subotu autom dovezao ispred kuće na zagrebačkom Bukovcu gdje je bacio ručnu bombu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, a oštećena je ta kuća sa dvorištem te dvije obližnje. Iz policije su u četvrtak objavili kako osumnjičenoga terete za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Istragom je utvrđeno da se, nakon što je na neutvrđen način nabavio ručnu bombu, oko 2 sata u noći Citroenom dovezao u Ulicu Gornji Bukovac, noseći sa sobom ručnu bombu. Po dolasku do kuće 41-godišnjaka, osumnjičeni je bacio ručnu bombu na prilazni put, uslijed čeka je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću i dvorište te dvije obližnje kuće.

Nakon što je izazvao eksploziju, odnosno doveo u opasnost živote i imovinu, 44-godišnjak se dao u bijeg automobilom, a nakon samo tri minute vožnje se zaustavio te odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, odakle se uputio na svoju adresu.

U pritvoru je

U policiji ističu kako su detektirali kretanje vozila za koje su posumnjali da se dovodi u vezu s ovim događajem te kroz istragu potvrdili početnu sumnju koja je rezultirala pronalaskom osumnjičenog i spomenutog odbačenog kućišta ručne bombe, te dokazivanjem počinjenih kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Source link: www.telegram.hr