Iz Vlade je saopšteno da će Abazović predvoditi crnogorski delegaciju, koju će, između ostalih, činiti još Krsto Perović, državni sekretar Ministarstva odbrane i general major Rajko Pešić, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane

Abazović u posjeti Hagu: Planiran susret s Hoekstrom, posjeta sjedištu kompanije Damen...

Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće u dvodnevnoj posjeti Hagu u Holandiji, gdje će učestvovati na ministarskom REAIM samita u Hagu, na poziv potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Vopkea Hoekstre i ministarke odbrane Kajse Olongren.

Iz Vlade je saopšteno da će Abazović predvoditi crnogorski delegaciju, koju će, između ostalih, činiti još Krsto Perović, državni sekretar Ministarstva odbrane i general major Rajko Pešić, generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane.

U saopštenju se dodaje da je na marginama REAIM samita planirano da se Abazović susretne sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Vopkeom Hoekstrom.

«Abazović će govoriti na okruglom stolu zajedno sa šefovima delegacija, biznis i naučne zajednice iz pedesetak država na temu razvoja novih tehnologija i unapređenju sposobnosti prikupljanja i analize podataka u vojne svrhe, uz korišćenje najnovijih dostignuća vještačke inteligencije. Tretiraće se teme odgovorne upotrebe vještačke inteligencije u vojne svrhe, analizirajući posljedice i rizike, naročito u kontekstu očuvanja međunarodnog pravnog poretka», piše u saopštenju.

Source link: www.vijesti.me