Abazović je istakao da će nova Vlada počivati na dva glavna stuba — vladavini prava i ekonomskom razvoju, kao i da će imati 18 resora, uz dva ministra bez portfelja

Abazović dostavio Skupštini ekspoze: Ovo su prioriteti u radu buduće vlade

Abazović, Foto: Boris Pejović

Mandatar Dritan Abazović dostavio je Skupštini program rada 43. Vlade. Sjednica parlamenta na kojoj će se, između ostalog, birati nova Vlada, održaće se u četvrtak, 28. aprila na Cetinju.

Abazović je istakao da će nova Vlada počivati na dva glavna stuba — vladavini prava i ekonomskom razvoju.

U uvodnom dijelu ekspozea navodi se da je Crnoj Gori potrebna politička i drušvena stabilnost, jer građanke i građani očekuju da njihovi predstavnici daju mnogo veći doprinos pomirenju i uklanjanju vještački stvaranih tenzija “iza kojih se uvijek kriju interesi pojedinačnih krugova ill želja za sitnim političkim profitom”.

“Zadatak koji stoji pred ovom generacijom političarki i političara jeste da radimo na kompromisu oko opštih drustvenih interesa, u korist, a ne na štetu naših građanki i građana. Samo međusobnim razumijevanjem, uvažavanjem i spremnošću da državni interes stavimo ispred ličnog i partijskog, ova država može naprijed. Upravo zbog toga, vladavina prava i ekonomski razvoj biće dva ključna stuba nove Vlade. Oni nose pet prioritetnih pravaca djelovanja, i to su: borba protiv korupcije, više održivih investicija, integracija u Evropsku uniju, održivi razvoj i zaštita životne sredine i afirmacija djece i mladih”, piše u ekspozeu.

Source link: www.vijesti.me