Posebno mu ne daje pravo da obmanjuje javnost, poput neodgovornih i netačnih tvrdnji ‘da se nisu znali programski ciljevi i priroriteti’ zatim ‘ime ministra poljoprivrede i drugih ministara’…», naveo je Lekić

Lekić: Tumačenja Abazovića o formiranju vlade ne odgovaraju istini

Lekić, Foto: Boris Pejović

Lider Demosa Miodrag Lekić, kojeg je Skupština krajem 2022. imenovala za mandatara kazao je da izjave i i tumačenja premijera Dritana Abazovića o formiranju 44. vlade «ne odgovaraju istini».

«Velika iskustva Abazovića prilikom sastavljanja dviju vlada, čijim će se ideološko-crkvenim, inostrano-kolonijalnim i javno korumpiranim komponentama vjerovatno baviti istorija, nikako mu ne daju za pravo da sa kritičke visine i bujicama neistina ocjenjuje pokušaj i tokove formiranja nove vlade. Dakle, formiranje vlade na poznatim pravilima parlamentarne demokratije, sve na javan način, bez uplitanja drugih i vaninstitucionalnih, iz zemlje ili van nje. Posebno mu ne daje pravo da obmanjuje javnost, poput neodgovornih i netačnih tvrdnji ‘da se nisu znali programski ciljevi i priroriteti’ zatim ‘ime ministra poljoprivrede i drugih ministara’…», naveo je Lekić na stranici Demosa na Fejsbuku.

Lider Demosa je podsjetio da na prvom sastanku 4. januara, gdje je predložio metod rada oko sastavljana vlade, dvije stranke nisu donijele obećane potpise za zakazivanje sjednice Skupštine i da su svojim nastupima «objektivno doprinjele zaustavljanju formiranja vlade».

«U najkraćem, na tom sastanaku postupak formiranju vlade je zaustavljen prije njegovog pravog i radnog početka. Valjda je svima jasno da prije početka rada nisu ni mogla biti pomenuta imena ministara, uključujući i poljoprivrede, o kome je Abazović, kako zaključujemo iz emisije, posebno brinuo».

Source link: www.vijesti.me