SPP ostala bez još jednog funkcionera i odbornika

Edin Zećirović Foto: SPP

Još jedan funkcioner i odbornik u novopazarskom gradskom parlamentu Stranke pravde i pomirenja (SPP) napustio je stranačke redove.

To je uradio Edin Zećirović, koji je javnost obavestio preko svog Facebook profila.

Napisao je, da je stranka privatizovana, da su interesi podređenim nekolicini pojedinaca i da su odustali od ideja i principa zbog kojih je stranka osnovana.

Poručio je da napušta stranku, ali da neće vratiti odbornički mandat u Skupštini grada Novog Pazara.

SPP je potvrdila da je primila Zećirovićevu pisanu ostavku. Ističu da je to njegova nova (druga) ostavka, a prvu je podnosio desetak dana pre smrti lidera stranke Muamera Zukorlića. I tada je podneo ostavku na sve partijske funkcije, ali se nije odrekao odborničkog mandata.

Povodom druge ostavke, oglasilo se Povereništvo SPP za Novi Pazar, koje tvrdi da je i prvi put podneo ostavku zbog neslaganja sa politikom koju je vodio osnivač stranke.

Sa jedne strane bio je Zećirović sa tvrdnjama da je SPP skrenula sa kursa „koji je smatrao ispravnim“, a sa druge strane bili su  stranački funkcioneri nezadovoljni radom Gradskog odbora u Novom Pazaru.

Zukorlić je, samo nekoliko dana pre svoje smrti, prihvatio tu ostavku, koja nije realizovana, jer su tako odlučili partijski organi. Novo partijsko rukovodstvo mu je dalo novu šansi.

Povereništvo SPP, u saopštenju, navelo je i da je sa Zećirovićem nekoliko puta razgovarao i novi predsednik partije Usame Zukorlić sa ciljem da se prevaziđu nesporazumi, ali sve je bilo neusoešno. Ovaj bivši funkcioner nije učestvovao ni u, prošlogodišnjim, predizbornim kampanjama za parlamentarne izbore i novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veča (BNV). Nije ga bilo na listi kandidata ni za poslanike, ni za većnike.

Predsedništvo SPP je, poćetkom maja prošle godine, donelo odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Novom Pazaru i smeni Zećirovića sa funkcije predsednika tog odbora.

Koji dan kasnije, u novopazarskom gradskom parlamentu, sedam odbornika SPP pokrenulo je inicijativu da Zećro pokrenulo je inicijativu vića smene sa mesta šefa odborničke grupe, na kjem je bio od konstituisanja novog saziva Skupštine grada, u avgustu 2020.godine.

Nije mnogo prošlo, ovaj odbornik je saopštio da će, u buduće, u gradskoj skupštini delovati kao samostalni odbornik.

Njegovim stopama krenuo je još jedan nezadovoljnik dešavanjima u SPP. Iz odborničke grupe te partije u samostalno delovanje otišao je i Admir Muratović, takođe bivši visoki funkcioner te partije. SPP, sada, u gradskom parlamentu, umesto 11 ima 9 odbornika.

Edin Zećirović bio je označen kao perspektivan kadar, pa je na predlog svog lidera, od 2016,-2020., bio državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Još vesti iz ovog grada

SPP ostala bez još jednog funkcionera i odbornika

U martu nastavak korićenja novopazarskih reka

SPP ostala bez još jednog funkcionera i odbornika

Da li građani Srbije čitaju knjige: Iz koje biblioteke se najviše pozajmljuje Dostojevski, a gde nije zaboravljen Tom Sojer

SPP ostala bez još jednog funkcionera i odbornika

Novi Pazar i Bursa od danas bratski gradovi

SPP ostala bez još jednog funkcionera i odbornika

Novi Pazar javne apoteke ponudio pod zakup

Source link: www.danas.rs