Nakon većine u SO, pripadnice ljepšeg pola preuzele funkcije glavne administratorke, sekretarke za finansije, privredu, društvene djelatnosti, direktorke Vodovoda, Uprave prihoda, kulturnih i javnih ustanova…

Ženama povjerene ključne funkcije u Budvi

Glavna administratorka Nevenka Božović Jovović i sekretarka za privredu Jelena Savić, Foto: Vuk Lajović

Budva je, po svemu sudeći, prvi grad u Crnoj Gori koji je i ključne funkcije u Opštini i javnim preduzećima, sportskim i ustanovama kulture povjerio ženama. To je učinjeno nakon što je pripadnicama ljepšeg pola povjerena i većina u lokalnom parlamentu, čime je ispisana nova stranica političke istorije države i grada.

Gradonačelnik Budve Milo Božović ukazao je povjerenje stručnim, profesionalnim i obrazovanim ženama, koje je imenovao za najbliže saradnice. Žene čine većinu u timu zaduženom za sprovođenje ambicioznog Božovićevog plana razvoja grada u naredne četiri godine.

One se pitaju za opštinske finansije, privredu, turizam, ali i za naplatu poreza, obezbjeđuju normalno vodosnabdijevanje, bore se protiv korupcije, rade na evropskoj perspektivi grada, te osmišljavaju promociju, zadužene su za organizaciju festivala, kulturnu baštinu…

Tako se na jednoj od najznačajnijih funkcija u Opštini nakon predsjedničke — glavne administratorke nalazi Nevenka Božović Jovović. Glavna administratorka zadužena je, između ostalog, da koordinira rad organa i službi, daje mišljenje na akte kojim se utvrđuje organizacija i način rada lokalne uprave, ali i daje stručna uputstva i instrukcije za rad organima i službama radi pravilne primjene zakona i drugih propisa.

Source link: www.vijesti.me