Dušan Bajatović ponovo izabran za prvog čoveka vojvođanskih socijalista: Miloš Vučević mu poželo uspešan rad u ovim izazovnim vremenima

foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Dušan Bajatović ponovo je na danas izabran za predsednika Pokrajinskog odbora SPS.

Na Tviter nalogu SPS navodi se da je danas održana XI konferencija vojvođanskih socijalista na kojoj je izabran Bajatović predsednika Pokrajinskog odbora SPS u Novom Sadu. Izabran je i novi Pokrajinski odobor SPS u Vojvodini. A članovi SPS u svim odborima u Vojvodini predložili su Ivicu Dačića za predsednika.

Gost vojvođanskih socijalista bio je naprednjak Miloš Vučević, ministar odbrane i nekadašnji gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je na Tviteru napisao da „od srca čestita Bajatoviću i želi mu uspešan rad u ovim izazovnim vremenima“.

Inače nakon što je nova ministarka energetike Dubravka Đedović najavila da će, po preporuci norveških energetskih stručnjaka, biti sprovedene reforme u energetskom sektoru i to u EMS-u, EPS-u, Elektrodistribuciji Srbije i Srbijagasu, u javnosti se spekuliše da će Bajatović biti jedan od smenjenih direktora.

Bajatović je tim povodom danas rekao da odluku o tome da li ostaje na čelu Srbijagasa ne donosi on.

Na pitanje očekuje li da će se najavljene smene odnositi i na njega, Bajatović je naveo da je osnivač kompanije na čijem je čelu Vlada Srbija, da ona postavlja i smenjuje direktore. „Stvar ocene rada, time će se baviti Vlada Republike Srbije“, naveo je.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić letos je na svečanoj sednici Glavnog odbora, povodom 30 godina od osnivanja SPS-a, najavio da će u decembru biti održan redovan kongres te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs