"Ovaj predsjednik neće potpisati rezultate. Kad se steknu uslovi za to u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, ja ću da glasam za rezultate, da ih potpišem i pošaljem u Službeni list. Sve mimo toga je pravna hajdučija, i ja ću da se oduprem tome", poručio je Vukčević

Članovi IK-a usvojili konačne rezultate izbora u Podgorici, sjednicom predsjedavao Jokić

Sa današnje sjednice, Foto: Luka Zeković

Članovi Izborne komisije (IK) Glavnog grada iz redova buduće vlasti, usvojili su na današnjoj sjednici tog tijela konačne rezultate izbora u Podgorici.

Oni su tu odluku donijeli nakon što je predsjednik IK-a Veselin Vukčević rekao da zaključuje sjednicu jer članovi neće da se izjasne o prigovorima koji su bili na njenom dnevnom redu. On je nakon toga napustio sjednicu sa članovima iz redova Demokratske partije socijalista (DPS).

Članovi iz redova buduće vlasti su nastavili sjednicu i za predsjedavajućeg odredili najstarijeg člana Radosava Jokića, nakon čega su dopunili dnevni red i utvrdili konačne rezultate.

Vukčević je i na današnjoj sjednici tvrdio da IK ne može proglasiti rezultate, pošto se Ustavni sud (US), kao krajnja istanca u izbornim sporovima, nije izjasnio o žalbama. Pred US-om, koji nema kvorum za rad, više je žalbi u vezi s izborima u Podgorici. Vukčević je funkcioner DPS-a.

Source link: www.vijesti.me