Premijer je rekao kako se očekuje od partnera da budu više aktivni na prostoru Zapadnog Balkana, ako ne žele da se u regionu "pojave neke treće strane"

Abazović: NATO je polisa osiguranja u slučaju da dođe do situacije koju niko ne priželjkuje

Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović kazao je da je članstvo u NATO-u za Crnu Goru «polisa osiguranja» u slučaju da sjutra dođe do neke nepredviđene situacije koju niko ne priželjkuje, dodavši da naša država ne želi nikakav rat i sukobe.

Abazović je, nakon drugog dana NATO sastanka ministara vanjskih poslova u Bukureštu rekao da podržava svaku inicijativu koja vodi regionalnoj saradnji i pomirenju, te da ne misli da su Otvoreni Balkan i Berlinski proces u koliziji.

Abazović je poručio, nakon drugog dana NATO sastanka ministara vanjskih poslova u Bukureštu, da glavna stvar u vezi sa Otvorenim Balkanom treba da bude stavka trgovinske razmjene između zemalja koje su pristupile toj inicijativi.

«Ne postoji restrikcija što se tiče Vlade, da neko iznese argumente za i protiv, ali oni zaista moraju da stoje, a ne da budu paušalni i budu plod bilo kakvog našeg osjećaja u odnosu na neki politički establišment u drugim državama».

Source link: www.vijesti.me