OGLAS

Američki ambasador posjetio Tužilaštvo BiH, vođen razgovor i o Sky aplikaciji Vijesti Autor:N1 BiH14. nov 202218:57

Američki ambasador posjetio Tužilaštvo BiH, vođen razgovor i o Sky aplikaciji

Izvor: Tužilaštvo BiH

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy istakao je važnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kao dijela pravosudne zajednice, od kojeg javnost i građani očekuju uspostavljanje vladavine prava i zakona.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, sastao se sa ambasadrom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom J. Murphyjem.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kao i procesuiranju predmeta iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, u koje spadaju predmeti za organizovani kriminal, međunarodni i prekogranični kriminal, korupciju, terorizam, ratne zločine, kao i nezakonitosti povezane sa izbornim procesom i druga krivična djela.

“Glavni tužilac Kajganić, upoznao je ambasadora Murphy, sa radom i aktivnostima Tužilaštva BiH, planiranim koracima u jačanju vladavine prava i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, te se zahvalio za podršku koju Sjedinjene Države pružaju u radu institucija za provođenje zakona, od samog osnivanja Tužilaštva BiH, 2003. godine, pa sve do danas”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ambasador Murphy istakao je važnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kao dijela pravosudne zajednice u BiH, od kojeg javnost i građani očekuju uspostavljanje vladavine prava i zakona, te izrazio podršku naporima u procesuiranju svih nezakonitosti koje ugrožavaju sigurnost građana, uključujući predmete organizovanog međunarodnog kriminala, predmete sa Sky i Anom aplikacijama, kao i predmete visoke i srednje korupcije.

Na sastanku je dogovoreno da će se partnerstvo i saradnja u jačanju vladavine prava nastaviti i u budućnosti.

Source link: ba.n1info.com