Petar Petković ipak na Kosovu: Zabranjen mi je nastavak posete

foto: Kancelarija za KiM

Država Srbija nastaviće da ulaže u sve srpske sredine na Kosovo i Meohiju, posebno Kosovsko Pomoravlje, poručio je danas u Pasjanu direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je rekao da mu je stigla zabrana za nastavak posete Kosovu.

Iako su mi u više navrata zabranjivali dolazak, pogotovu ovde u Kosovsko Pomoravlje, danas sam ovde zajedno sa vama, punog srca i to baš na praznik Svete novomučenice Bosiljke, poručio je Petković, saopštila je Kancelarija.

Ulagaćemo još više uz punu podršku i ličnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića koji se svakog dana bori za Kosovo i Metohiju, da čuvamo naše institucije, da kroz investicioni program Vlade Srbije posebnu pažnju sada dodatno posvetimo i Kosovskom Pomoravlju, da još više ojačamo naše zdravstvo, školstvo,
vrtiće i sve druge naše institucije koje ovde imamo, najavio je Petković.

Odlukom vlasti u Prištini, Petkoviću je naknadno zabranjeno da u selu Gornje Kusce prisustvuje sečenju slavskog kolača, povodom seoske slave Sveta Bosiljka, kao i obeležavanju Svete Petke u Leposaviću.

Vi sada vidite dokle ide Aljbin Kurti. On sada udara i na slavske sveće i slavske kolače. Ne samo da zabranjuje odlazak u manastire na prostoru Kosova, nego sada zabranjuje prisustvo svakom verskom obredu, poručio je Petković i istakao da će morati da prekine svoju posetu Kosovu i da se vrati za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs