“Preduslov je da građani masovno izađu na birališta i slobodno glasaju. Povoljan geografski položaj, sada dodatno akcentovan otvaranjem auto puta, te klimatske prilike, sve su to preduslovi za etabliranje Kolašina kao prevashodno zimskog, a onda i turističkog centra tokom cijele godine"

Martinović: Osmislili smo kvalitetan i sadržajan program, Kolašin ostao pomalo zatečen i nesnađen

Foto: Demokrate

Svi problemi Kolašina, koje su targetirali u svom izbornom problem, moguće je podvesti pod propuštene šanse i zjapeći nesklad između mogućnosti koje Kolašin ima i onog što je realizovano, tvrdi Vladimir Martinović, nosilac izborne liste “Idemo ljudi- Demokrate -Ujedinjena”.

Rješenje tih problema , kaže on, jedino je “ moguće kada kao stub nove vlasti od 23. oktobra bude koalicija «Idemo ljudi» i počne, od prvog dana, da radi za svaki pedalj kolašinske teritorije, bez obzira ko za koga glasa i kojoj partiji pripada”.

“Preduslov je da građani masovno izađu na birališta i slobodno glasaju. Povoljan geografski položaj, sada dodatno akcentovan otvaranjem auto puta, te klimatske prilike, sve su to preduslovi za etabliranje Kolašina kao prevashodno zimskog, a onda i turističkog centra tokom cijele godine. U to smo imali priliku da se osvjedočimo u prvim danima puštanja auto puta u saobraćaj. Međutim, to sve nije na najbolji način propraćeno pravovremenim unaprjeđivanjem putne infrastrukture. U prvom redu, mislim na prilazne i puteve ka kolašinskim selima i nedostatak parking mjesta i gradske garaže, kao u drugim crnogorskim opštinama. Tako da djeluje da je Kolašin ostao pomalo zatečen i nesnađen u novonastalim okolnostima koji bi mu da je bilo malo više vizije kod dosadašnje lokalne vlasti samo išle na ruku. Ovako ostaje taj vrišteći kontrast između ogromnih mogućnosti i njihove nedostatne realizacije”, kaže Martinović.

Lista na čijem je čelu, tvrdi, osmislila je “kvalitetan i sadržajan program koji nastoji da tim problemima priđe sa različitih aspekata”. Prije svega, objašnjava Martionović, baviće se rješavanjem infrastrukturnih problema “kakvi su nedostajuća kanalizaciona mreža, vodovodna mreža, rasvjeta u prigradskim naseljima, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja na seoskom području…”

Source link: www.vijesti.me