Abazović danas prvi put pred poslanicima u Skupštini, najviše pitanja iz oblasti vladavine prava

Hoće li se protiv šverca ići do kraja

«Zašto se ne nastavi stavljanje iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti»: Abazović, Foto: BORIS PEJOVIC

Borba protiv kriminala i korupcije oblast je koja najviše interesuje poslanike u Skupštini, koji će danas, u okviru Premijerskog sata, o tome pitati premijera Dritana Abazovića.

Abazović će odgovarati na poslanička pitanja prvi put od kada je izabran na funkciju premijera, 28. aprila. Tada je izglasana manjinska Vlada, uz podršku Demokratske partije socijalista (DPS). U Vladu su ušli Građanski pokret URA i CIVIS, Socijalistička narodna partija (SNP), Socijaldemokratska partija (SDP) i partije manjinskih naroda.

Pitanja poslanika objavljena su na sajtu Skupštine.

Poslanik koalicije Crno na bijelo (URA i CIVIS) Srđan Pavićević pitaće da li je u vezi sa švercom cigareta u Luci spreman da ide do kraja i da li će pojava bilo kojeg od zvučnih imena, ili funkcija, uspjeti da ga natjera da prekine akciju, a s obzirom na to da “pipci ove hobotnice dosežu do svih pora organizovanog kriminala, ali i do visokih i još viših nivoa u skoro svim granama i djelovima službi bezbjednosti, politike, pravosuđa, društva uopšte i veoma poznatih likova domaće, pa i strane političke i nazovi biznis scene”.

Source link: www.vijesti.me