"Ne tražimo mi ništa tuđe, niti da nam se daje ono što nije naše, ali tražimo da novac koji se ovdje zaradi, bude prvenstveo ovdje i investiran"

Petković za "Vijesti": Podgorica je uvaljivala "vruće krompire", decentralizacija je jedino rješenje

Tražimo da novac koji se ovdje zaradi, bude ovdje i investiran: Petković -, Foto: Siniša Luković

Najveći problemi sa kojima se suočava Tivat nisu generisani na lokalnom nivou već ih je stvorila zvanična Podgorica koja je centralizovala većinu nadležnosti i lokalnoj upravi u ruke uvaljivala razne «vruće krompire» u gazdovanju prostorom, saobraćaju, zdravstvu, prosvjeti rekao je nosilac izborne liste Bokeškog foruma (BF) za lokalne izbore u Tivtu, Andrija Petković.

On je za «Vijesti» rekao da je odgovor BF-a na to je još veće zalaganje za decentralizaciju, bolja međusobna saradnja bokeških opština i Boka kao region, kao posebna regionalna cjelina u okviru Crne Gore.

«Decentralizacija je jedino rješenje. Ne tražimo mi ništa tuđe, niti da nam se daje ono što nije naše, ali tražimo da novac koji se ovdje zaradi, bude prvenstveo ovdje i investiran. Ne možemo prihvatiti da se milijardu eura baca na gradnju auto-puta Smokovac-Mateševo od ‘niđe do ništa’, a da istovremeno Jadranska magistrala koja je žila kuvacica turizma u Crnoj Gori, godinama ostaje u ovakvom, zastiđe stanju, gora nego 1962. kada je napravljena», istče Petković.

Tivat, kako dodaje, ima brojna ograničenja koja proizilaze iz višedecenijske nebrige države da pravovremeno razvija ovdašnju saobraćajnu, prosvjetnu i drugu infrastrukturu i javne objekte.

Source link: www.vijesti.me