Haradinaj: Na strani sam Kurtija u konfrontaciji sa Srbijom, ne želim mu neuspeh u dijalogu

foto: Printscreen/YouTube/TV Dukaqjini

Predsednik Alijanske za budućnost Kosova, kosovske opozicione stranke, Ramuš Haradinaj izrazio je nadu da kosovski premijer Aljbin Kurti neće pogrešiti u procesu dijaloga sa Srbijom ali i spremnost da u ovom procesu Kurtija podrži, prenosi RTV KiM.

– Ne nadam se da će Kurti grešiti u dijalogu. Svaki eventualni neuspeh u dijalogu ima dugoročne posledice, rekao je Haradinaj u emisiji „Debat plus“ na TV Dukađini.

Dodao je da je, kada je u pitanju konfrontacija sa Srbijom, uvek uz Kurtija.

– Svaki sporazum koji ne uključuje priznanje je neprihvatljiv. Ovo su uslovi za postizanje uzajamnog, sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg priznanja, očuvanjem integriteta, suvereniteta i ustavnosti. Na tom putu ne očekujem saradnju sa Kurtijem, jer verujem da možemo da ostvarimo svoje ciljeve kao država, naveo je predsednik AAK.

Kurti: Dokumentima bez potpisa samo se meri puls građana i političara

Na pitanje da li je AAK spremna da se uključi u proces dijaloga, odgovorio je da bi na ovu temu ceo politički spektar trebalo da deluje jednobrazno, a da oni koji se nadaju da će Kurti doživeti neuspeh u dijalogu mora da imaju ozbiljne probleme sami sa sobom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs