"Izvjesno mogu da kažem, čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha. To političko tle parlamentarne većine, nastale na osnovu rezultata 30. avgusta 2020. godine je veoma nestabilno i ono ne može da generiše stabilnu političku Vladu", ocijenio je Đukanović

Đukanović: Crna Gora je pred skorim parlamentarnim izborima, Abazović je neuspješan manipulator

Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je da je Crna Gora izvjesno pred skorim parlamentarnim izborima.

On je u intervjuu u emisiji Balkan talks na Juronjuz Albanija rekao — «sudeći prema onome čemu smo prisustvovali posljednjih dana među parlamentarnim partijama u crnogorskom parlamentu, ja bih rekao da je Crna Gora izvjesno pred skorim parlamentarnim izborima».

«Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine dogovoriti da formira još jednu, treću Vladu za dvije godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba da što prije dođemo do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu da nagađam. Ali izvjesno mogu da kažem, čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha. To političko tle parlamentarne većine, nastale na osnovu rezultata 30. avgusta 2020. godine je veoma nestabilno i ono ne može da generiše stabilnu političku Vladu», ocijenio je Đukanović.

Source link: www.vijesti.me