OGLAS

Vukanović, Vranić, Jovanović, Zeko i Bitanga u Danu uživo Vijesti Autor:N1 BiH08. sep 202213:19

Vukanović, Vranić, Jovanović, Zeko i Bitanga u Danu uživo

Izvor: N1

Danas u Danu uživo:

“Dan uživo” i danas prati posjetu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana regionu, te reakcije na poruke koje je odaslao. Takođe, tema emisije je i energetska i ekonomska kriza koja je na pomolu sa dolaskom hladnijih dana.

Kampanja, koalicije, optužbe, očekivanja nakon izbora, nova posebna sjednica NSRS, uticaj Srbije i Aleksandra Vučića na izbore u RS i BiH – teme su za razgovor sa predsjednikom Liste za pravdu i red Nebojšom Vukanovićem.

Usvojen je novi Pravilnik o zdravstvenim uslugama KS. Najvažnija stavka kaže da zdravstvena ustanova ima rok od 30 dana da pacijentu pruži određenu uslugu. Ako to nije u mogućnosti, pacijent može otići u privatnu zdravstvenu ustanovu i uraditi pregled koji mu treba, a troškove će mu refundirati Zavod zdravstvenog osiguranja KS. O tome razgovaramo sa kantonalnim ministrom zdravstva Harisom Vranićem iz SDP BiH.

Proteste u glavnom gradu Češke sa kojih je zatražena smjena vlade, energetsku krizu koja prijeti zemljama Evrope, imenovanja novih specijalnih predstavnika za zapadni Balkan, posjetu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana regionu – iz Praga analizira novinar Milovan Jovanović.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu u saradnji sa Kraljevskom filmskom komisijom Jordana od 12. do 15. septembra 2022. organizuje prve „Dane bosanskohercegovačkog filma“. O tome razgovaramo sa Matom Zekom, ambasadorom BiH, te Satkom Bitangom, ministrom – savjetnikom pri ambasadi u Jordanu.

I ovog puta donosimo prognozu vremena, informacije o stanju na putevima, svjetske aktuelnosti…

Vaš domaćin ovog četvrtka – Dalibor Mrdić.

Source link: ba.n1info.com