Iz SNP-a poručuju da im je neprihvatljivo da se nastavak dijaloga “stare većine” uslovljava smjenom njihove funkcionerke s mjesta predsjednice parlamenta

Đurović nije predmet trgovine

Demokrate ne mogu da oproste Bečićevu smjenu: Ivanović, Foto: BORIS PEJOVIC

Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) neprihvatljivo je da se resetovanje odnosa unutar “stare” parlamentarne većine uslovljava razrješenjem njihove funkcionerke Danijele Đurović s pozicije predsjednice Skupštine Crne Gore. S druge strane, Demokrate nastavljaju da insistiraju na tome tvrdeći da se jedino nakon njene smjene može “krenuti od nule”.

To su “Vijestima” kazali poslanici dviju stranaka u susret sastanku “stare većine”, koji je najavljen za sjutra, prije sjednice parlamenta na kojoj će se odlučivati o razrješenju Đurović.

Većina konstituenata pobjedničkih koalicija iz avgusta 2020. godine pozdravila je poziv na razgovor i pokušaj rješavanja političke krize nastale nakon nedavnog rušenja Vlade Dritana Abazovića.

Inicijativu za sastanak uputio je prekjuče jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić (Nova srpska demokratija) ističući da je taj savez “spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru”, uz poštovanje svih preuzetih međunarodnih obaveza.

Source link: www.vijesti.me