— Ako Vlada preživi sjutrašnje glasanje, Skupština će se o sudbini Abazovićevog kabineta ponovo izjašnjavati 2. septembra, na zahtjev DF-a i Demokrata.

— Uprkos njihovoj inicijativi, izvori “Vijesti” tvrde da se unutar “stare većine” razgovara o modalitetima izlaska iz krize i eventualnoj rekonstrukciji Vlade

Posljednja šansa za "staru većinu"

Nema ništa protiv ako se okupi nova većina: Abazović, Foto: Boris Pejović

Ako Vlada Dritana Abazovića preživi sjutrašnje glasanje o nepovjerenju, najvjerovatnije neće ono koje je, na zahtjev Demokratskog fronta (DF) i Demokrata, zakazano za 2. septembar.

Ishod sjutrašnje provjere podrške izvršnoj vlasti, koju je tražilo 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP) i Demokratske unije Albanaca (DUA), zavisiće od Demokrata Alekse Bečića, koji su i juče indirektno nagovijestili spremnost da odmah glasaju za smjenu Abazovića.

”Ako naši organi i definitivno donesu odluku da oborimo Vladu, inicijativa DF-a koju smo podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od inicijative za 19. avgust, ali i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine (Danijele Đurović) i definitivno srušiti neligitimina DPS — Građanski pokret (GP URA) — Socijalistička narodna partija (SNP) parlamentarna većina”, saopštio je šef poslaničkog kluba Demokrata, Boris Bogdanović.

Source link: www.vijesti.me