"Vlada Dritana Abazovića u kontinuitetu je pokazivala nemoć da se odbrani od raznih unutrašnjih destruktivnih političkih uticaja što je dovelo do međusobnog nepovjerenja i teških obračuna unutrar same Vlade", navodi se u predlogu

Dio stare većine traži smjenu Vlade

Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Poslanici Demokratskog fronta (uključujući i Pokret za promjene), Demokrata, Demosa, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore podnijeli su danas predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

Traže da se vanredno zasijedanje Skupštine održi 2. septembra.

«Vlada Dritana Abazovića u kontinuitetu je pokazivala nemoć da se odbrani od raznih unutrašnjih destruktivnih političkih uticaja što je dovelo do međusobnog nepovjerenja i teških obračuna unutrar same Vlade. To je izazvalo nesigurnost i ekstremizaciju prilika u Crnoj Gori. U tako nezdravom ambijentu došlo je do toga da najviši funkcioneri Vlade jedni druge nazivaju fašistima i mafijašima», navodi se u predlogu.

Dodaju da «umjesto proklamovanih ciljeva, zapisanih u premijerovom ekspozeu, dobili smo medusobna trvenja, gubitak funkcionalnog kapaciteta Vlade i produbljivanje ekonomske krize».

Source link: www.vijesti.me