Djeluje da Vlada stvorena na zloupotrebi izborne volje prosto ne može funkcionisati, smatra Stefan Đukić. Potrošeno značajno vrijeme na reorganizacije i smjene, koje su umnogome kontroverzne, kaže Milena Muk

Ima li reformi sa stihijskom i raštimovanom Vladom

Premijer Abazović i ministri na konferenciji za medije povodom sto dana Vlade, Foto: Boris Pejović

Manjinska Vlada Dritana Abazovića za 100 dana pokazala spremnost za donošenje antikriznih mjera kroz smanjivanje dažbina i pružila je nesumnjivu političku podršku radu tužilaštva, ali nije ispunila ciljeve zbog kojih je sastavljena, ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Ističu, međutim, da Vlada nije izvela nijedan krupan reformski zahvat i umjesto toga pokazala je nezajažljivu partitokratiju, trošeči značajno vrijeme na kontroverzne organizacije i smjene kadrova.

Manjinska Vlada izabrana je 28. aprila, a čine je Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička narodna partija (SNP), CIVIS i stranke manjinskih naroda. Parlamentarnu podršku Vladi, bez učešća u njoj, davao je DPS sve dok premijer nije potpisao temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) kada je, sa SDP-om, SD-om, Liberalnom partijom i Demokratskom unijom Albanaca (DUA) podnio Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Ima li reformi sa stihijskom i raštimovanom Vladom

”Nastavak borbe protiv korupcije i kriminala — u 100 dana imate tektonske poremećaje”: Abazović sa ministrimafoto: BORIS PEJOVIC

Source link: www.vijesti.me