Milanovića jee ocijenio nevjerodostojnim

Jandroković ozbiljno: 'HDZ za ministre bira ljude koji su kvalitetni i odgovorni'

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković razgovarao je pred početak ljetne stanke s RTL-ovom Damirom Gregoret. Kazao je kako nitko ne može biti miran, iako odlaze na stanku, s obzirom na sve što se događa. Dodao je da se uvijek može sazvati izvanredna sjednica bude li trebalo.

Govoreći o sutrašnjem izglasavanju novog ministra financija, konstatirao je kako je Primorac po njemu dobar odabir. “Biramo ljude koji su kvalitetni, odgovorni, koji žele raditi u Vladi, a Primorac ima sve kvalifikacije da bi dobro obavljao svoj posao”, kazao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i sutrašnje glasanje oko članstva Finske i Švedske u NATO savezu pa se u tom smislu dotaknuo i predsjednika Milanovića. Iskoristio je riječi Petra Graše. “Kako bi rekao Grašo: šporke riči svaki dan. Predsjednik često izgovara ružne riječi, a njegova djela govore o njemu”, kazao je.

Milanovića ocijenio nevjerodostojnim

Dodao je da je summit NATO-a u Madridu pokazao Milanovićevu nevjerodostojnost. “U njegovu vjerodostojnost nikad nisam vjerovao, pokazao se kao fejk, sada ga pustimo da se topi u vlastitoj nevjerodostojnosti, mržnji i srdžbi koju širi”, rekao je.

Komentirajući priču o najavljenim smanjenjima ovlasti predsjedniku, kazao je da ne zna puno o tome te da se očito radi na pripremi novog zakona, kao i da ovakvo stanje kako sada je – nije dobro. “Prijedlog o smanjenju ovlasti će dati Vlada. Podsjetio bih da je Milanović, kad je bio premijer, smanjivao ovlasti predsjednika RH. Taj dio se mora jasno utvrditi – što pripada kome”, kazao je.

Govoreći o povratku u Sabor HDZ-ovog Dražena Barišića pod teretom optužnica, kazao je da “kolega Barišić ima pravo na svoj mandat” te podsjetio da su u Saboru neki SDP-ovci pod optužnicama.

Nisu spremni unijeti u Ustav odredbe o pravu žene na izbor

Upitan o slučaju s izmjenama ocjena Milanovićevog sina kazao je: “Da je neka supruga HDZ-ovca reagirala tako, puno bi bile oštrije kritike i ne bi to bilo pitanje. Bila bi to tvrda optužba”. Dodao je da on, baš kao Plenković ne želi ulaziti u teme obiteljske prirode. Zaključio je da on nikada nije vršio pritisak na učitelje svoje djece.

Na kraju mu je postavljeno pitanje i jesu li vladajući spremni u sklopu izmjena Ustava u njega dodati odredbu o pravu žene na izbor. “Nismo spremni i jasno smo to komunicirali otpočetka. Ovo su promjene Ustava koje se tiču referenduma oko toga smo spremni, ali širiti promjene Ustava na nove teme, nećemo pristati”, kazao je.

Source link: www.telegram.hr