Prošlog tjedna održan je sastanak u Ravnateljstvu policije na kojem su sudjelovale uprave klubova

Uoči derbija visokog rizika na Maksimiru, krenuo vlak s Hajdukovim navijačima. Kod dvoje pronađena pirotehnika

FOTO: MUP

Večeras se na zagrebačkom Maksimiru u utakmici Superkupa sastaju Dinamo i Hajduk. Derbi je to koji je policija proglasila visokorizičnim pa je prošlog tjedna održan i sastanak u Ravnateljstvu policije na kojem su sudjelovale uprave klubova.

MUP je jutros objavio fotografije vlaka s gostujućim navijačima koji je krenuo iz Splita. U vlaku je oko 450 navijača, a planirano je nekoliko stajanja radi dodatnih ukrcaja. Dvije osobe nisu mogle nastaviti putovanje zbog posjedovanja pirotehnike, objavila je policija. Ostatak navijača će na utakmicu automobilima, autobusima i drugim prijevoznim sredstvima

Članak se nastavlja ispod oglasa

Mediji su ranije pisali kako 51 pripadnik BBB-a i Torcide neće moći na utakmicu zbog aktivnih mjera zabrana.

Izvješće policije o neredima na Desincu

Nakon prošlotjednog sastanka u Ravnateljstvu policije donesen je protokol na tragu pravila koje propisuje UEFA. Ovaj put će i gostujući navijači u takozvanoj fan zoni imati mogućnost konzumacije hrane i pića, što nije bio slučaj na posljednjem derbiju prošle sezone, neposredno prije nereda na Desincu.

Inače, policija je konačno završila izvješće o neredima koji su obilježili završnicu domaćeg prvenstva, gotovo sedam tjedana nakon što su se dogodili. Tako su dva dana prije večerašnjeg derbija poručili da su policajci tada vatreno oružje “uporabili u nužnoj obrani, kako bi odbili napad na svoj život i život drugih službenika”. Podsjetimo, četvero Hajdukovih navijača tada je upucano, još 35 ih je ozlijeđeno, a ukupno 43 uhićeno.

Source link: www.telegram.hr