Predsjednik Vlade Andrej Plenković daje izjavu za javnost

PišeKarlo Došen


              Plenković na presici bjesni kako mu je Milanović opstruirao zakon: 'To je napravio iz čiste obijesti'

FOTO: Screenshot Nova TV PišeKarlo Došen prije 11 minuta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković daje izjavu za javnost. Na početku je govorio o temama o kojima se razgovaralo na sastanku parlamentarne većine. Počeo je sa situacijom hrvatskih državljana na području Izraela.

“Iz Izraela se jučer vratilo 69 hrvatskih državljana, danas će stići još 106. Nemamo nikakve podatke da je netko od naših državljana na bilo koji način ozlijeđen ili ugrožen”, rekao je Plenković.

Nastavio je s rebalansom proračuna. “Što se tiče rebalansa proračuna predstavili smo partnerima njegove konture. Proračun se povećava na 29,3 milijarde eura, a glavni razlog za rebalans su sredstva potrebna za obnovu od potresa i pakete pomoći građanima, kao i plaće”, rekao je.

Razgovori sa sindikatima

Govorio je i o razgovorima sa sindikatima, a okarakterizirao ih je kao vrlo dobre i konstruktivne. “Siguran sam da ćemo zajedničkim dogovorom postići dogovor oko rasta o osnovici plaća i to u sljedećim tjednima uz dobru volju i želju i Vlade i sindikata. Vjerujem i da ćemo se dogovoriti i oko povećanja iznosa božićnice”, rekao je Plenković.

Komentirao je i Zakon o izbornim jedinicama te ponovio stav da je predsjednik Zoran Milanović svjesno i namjerno propustio potpisati novi Zakon. “To dokazuje zakonodavnu praksu i to nije ništa neuobičajeno”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je njegov postupak učinjen iz čiste obijesti. “Vlada će opet predložiti zakon, Sabor će ga usvojiti, on potpisati i onda će on stupiti na snagu kao što je i trebao”, rekao je Plenković.

Članak se nastavlja ispod oglasa

 

Source link: www.telegram.hr