Tužiteljka Vrhovnog državnog tužilaštva Đurđina Ivanović kazala je u telefonskom razgovoru za “Vijesti” da to nije pitanje na koje treba ona da odgovori

Ivanović nezakonito u Tužilačkom savjetu?

Foto: BORIS PEJOVIC

Bivši član Tužilačkog savjeta Andrej Milović tvrdi da je tužiteljka Đurđina Nina Ivanović nezakonito prošlog ljeta izabrana za člana Tužilačkog savjeta jer su na Konferenciji državnih tužilaca prekršene procedure tokom njenog izbora i nije imala glasove većine prisutnih članova.

Tužiteljka Vrhovnog državnog tužilaštva Đurđina Ivanović kazala je u telefonskom razgovoru za “Vijesti” da to nije pitanje na koje treba ona da odgovori.

”Vijesti” su tražile odgovor od Tužilačkog savjeta i Vrhovnog državnog tužilaštva, a kratak odgovor je dostavila vršiteljka dužnosti VDT-a Maja Jovanović.

”Konferenciju državnih tužilaca čine svi rukovodioci državnih tužilaštava i svi državni tužioci. Na konferenciji državnih tužilaca, održanoj 3. avgusta 2021. godine, Komisija za izbor je konstatovala da su četiri kandidata sa dvije liste dobila potrebnu većinu glasova, te da su izabrani za članove Tužilačkog savjeta iz reda državnih tužilaca”, piše u odgovoru v. d. VDT-a.

Source link: www.vijesti.me