Sastanak opozicije u Beogradu: Odazvali se Đilas, Tepić, Ponoš, Grbović…

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U prostorijama Skupštine slobodne Srbije u Prizrenskoj ulici u Beogradu večeras je održan sastanak nekoliko predstavnika opozicije, koji je ujedno i prvi sastanak opozicije posle izbora u aprilu.

Ekipa N1 videla je da su na razgovore došli Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, kandidat na poslednjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i Đorđe Miketić, koji je na izborima bio na listi koalicije Moramo.

Sastanak, koji je organizovan na inicijativu stranke „Zajedno“ počeo je nešto posle 19 časova i trajao je nešto duže od sat vremena.

Kako je saopšteno, sastanak je održan sa ciljem zajedničke koordinacije i hitnog pronalaženja rešenja za institucionalnu krizu u koju je državu „doveo režim tromesečnim gaženjem izborne volje građana“.

U saopštenju je navedeno da Srbija mora imati narodnu skupštinu jer, kako je ocenjeno „država bez parlamenta nije država“.

„Srbija se nalazi pred izazovima koji se ne mogu rešavati bez najvažnije političke institucije. Dogovreno je da se izvrši dodatni pritisak na uzurpatore vlasti i institucija, i da se učini sve da se izborni proces što pre okonča u skladu sa zakonom“, saopštili su organizatori sastanka.

Navedeno je da će o daljim koracima i zajedničkim akcijama razgovarati sa svim parlamentarnim opozicionim organizacijama o čemu će uskoro obavestiti javnost.

Ko dolazi i zašto se organizuje prvi sastanak opozicije posle susreta Vučić – Đilas

Na razgovore su ranije najavili da neće doći predstavnici Narodne stranke, inicijative Ne davimo Beograd i Demokratske stranke.

Kako je javila agencija Beta pozvani su Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta, Radomir Lazović, Pavle Grbović…

Nisu pozvane stranke desne orijentacije: Dveri, Novi DSS, POKS, Zavetnici, kao ni Socijal-demokratska stranka i Dosta je bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs