"A za 100 dana očekujem da se uradi nešto što je trebalo za deset godina"

Abazović: Vlada je za 50 dana uradila nešto što bi realno trebalo da se uradi za godinu

Abazović, Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović kazao je da Vlada koju predvodi «za 50 dana uradila nešto što bi realno trebalo da se uradi za godinu».

«A za 100 dana očekujem da se uradi nešto što je trebalo za deset godina. Prvo, profunkcionisale su sve institucije sistema. Mislim na državni parlament i na vladu, to je prva stvar. Suočili smo se sa krizom, donijeli smo mnoge odluke koje se tiču krize i stvaranja koliko-toliko povoljnih uslova života građana Crne Gore. Pokrenuli smo veliku diplomatsku aktivnost. Na 100 dana vlade će biti spisak ljudi sa kojima smo se sreli, bilo na nivou premijera ili ministara. Mislim da će to da bude više nego za četvorogodišnji mandat ne prethodne vlade, nego one prije», kazao je Abazović za Euronews Srbija.

Naveo je i da je Vlada pokrenula sistem koji se tiče investicija.

«Već su neke stvari postale vidljive, imamo dogovorene nove hotele na primorju. Očekujem da prvi put oživimo brodogradilište. U Crnu Goru dolazi jedan od najvećih montažnih dokova od 193 metra. Na putu smo da rešimo i stvari koje se tiču evropske agende, državnog parlamenta. Ovo govorim za sto dana, još malo nam treba. Plus neke stvari poput Temeljnog ugovora, koje već dugo vremena opterećuju društvo».

Source link: www.vijesti.me