On ističe da se "DPS nikad nije miješao u nezavisnost sudske grane vlasti i nikada nijesmo dozvoljavali sebi da bilo kakvim izjava ili nekim drugim radnjama utičemo na sudske postupke koji su u toku, bilo da se oni tiču nekog od naših članova ili nekog od naših političkih konkurenata".

Nikolić: Izjava Jovanović ne ohrabruje, nećemo dozvoliti politički progon DPS-a

Nikolić, Foto: Boris Pejović

Izjava vršiteljke dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović, u kojoj je ekspresno nakon oslobađajuće presude bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši najavila da će se preispitati postupanje tužilaštva u navedenom slučaju ne ohrabruje, jer se stiče utisak da, nažalost, Jovanović postupa po diktatu medijsko-hajkačke javnosti koja po svaku cijenu želi nanijeti štetu bivšim ili sadašnjim funkcionerima Demokratske partije socijalista (DPS).

To je kazao portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

«Razumijemo da je Jovanović izabrana od strane političkog Tužilačkog savjeta, formiranog nakon usvajanja anti-evropskog Zakona o državnom tužilaštvu ali ipak apelujemo na nju da bude rezistentna u odnosu na pritisak očekivanja koji očito trpi od onih koji su je na ovu poziciju postavili sa očiglednom namjerom da se nastavi lov na vještice kao dio prakse ostrašćenog revanšizma koji karakteriše politiku parlamentarne većine uspostavljene nakon izbora održanih 30. avgusta 2020. godine», rekao je Nikolić.

Source link: www.vijesti.me