Baš je za očekivati da Nataša Pešić nepristrasno preispita odluku kojom je upravo ona čašćena stanom, ocijenila Branka Bošnjak. To pokazuje koliko je neiskreno sve što se čuje iz Vlade, uključujući i priču o evropskim integracijama, poručio Vuk Maraš

Utabanim stazama DPS-a do stana

Postavljena da provjeri nezakonitosti Komisije preko koje je dobila stan: Marković i Nataša Pešić, Foto: BORIS PEJOVIC

Nova Vlada, umjesto da obustavi čašćavanje privilegovanih funkcionera stanovima i kreditima na račun građana, nastavlja putem koji su ucrtali bivši premijeri Milo Đukanović i Duško Marković, ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Odluka Vlade da imenuje nove članove Komisije za stambena pitanja izazvala je oštre reakcije dijela javnosti, posebno to što je za članicu imenovana Nataša Pešić, savjetnica predsjednika države Mila Đukanovića. Ona je bila generalna sekretarka u Vladi Duška Markovića i članica je Glavnog odbora DPS-a, a ranije je dobila stan od države po povoljnim uslovima, na osnovu odluke Komisije za stambena pitanja…

Iz Vlade su u petak poručili da će Komisija preispitati rad prethodnih, da će odluke biti javne, uz zaštitu ličnih podataka i da za rad u Komisiji članovi neće primati naknadu.

Rad Komisije je godinama u centru pažnje javnosti, jer su stanovi po povoljnim uslovima dodjeljivani ne samo Vladinim funkcionerima, već i sudijama i tužiocima, što je ocijenjeno kao uticaj izvršne vlasti na sudsku.

Source link: www.vijesti.me