Inicijativa ima smisla samo ako u njoj učestvuje svih šest država Zapadnog Balkana Vlada odlučna da uradi sve što je potrebno kako bi se obaveze na putu prema članstvu u EU ispunile što brže i kvalitetnije

INTERVJU Marović: Ključni cilj EU, Otvoreni Balkan pod lupom

Vladi ne nedostaje političke volje da ubrza reforme: Jovana Marović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da će odluka o eventualnom učešću Crne Gore u inicijativi “Otvoreni Balkan” biti donijeta na osnovu pažljive analize svih aspekata koju će sprovesti radna grupa.

”Međutim, izvjesno je da ova inicijativa ima smisla samo ako u njoj učestvuje svih šest država Zapadnog Balkana”, kazala je Marović za “Vijesti”.

Ona je istakla da je ključni cilj Crne Gore članstvo u Evropskoj uniji (EU) i da nema govora o alternativnim vanjskopolitičkim ciljevima i zamjeni za EU.

Marović je kazala da dolazak u Crnu Goru predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela tokom ove sedmice, predstavlja još jedan pokazatelj partnerstva Crne Gore i EU i potvrdu da Unija želi da ubrza proces proširenja i primi Crnu Goru i države regiona u članstvo.

Source link: www.vijesti.me