U slučaju Zečevića, Agencija je utvrdila da je istovremeno bio poslanik i direktor "Montenegrobonusa", odnosno na dvije javne funkcije, čime je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

ASK: Nuhodžić, Bulajić i Zečević prekršili Zakon o sprečavanju korupcije

Nuhodžić, Bulajić i Zečević, Foto: Boris Pejović, Luka Zeković, Jelena Bujišić

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su poslanik u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić i bivši poslanici Strahinja Bulajić i Radoš Zečević prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

U slučaju Nuhodžića, Agencija je u odluci navela da u kartonu kojim se tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura nije prijavio tačne i potpune podatke jer nije prijavio većinsko vlasništvo nad njivom od 283 metra kvadratna u katastarskoj opštini Resnik.

On je kazao da su tačni navodi da nije prijavio njivu, ali da se radi o previdu a ne o namjeri da bilo što sakrije jer je u predmetnom izvještaju sve ostalo iz KO Resnik prijavio.

U slučaju Zečevića, Agencija je utvrdila da je istovremeno bio poslanik i direktor «Montenegrobonusa», odnosno na dvije javne funkcije, čime je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Source link: www.vijesti.me