Protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, predan je u pritvor

Policija upravo objavila: vozač koji je autom ubio pješakinju u Zagrebu pa pobjegao bio je pijan. Nije stao na zebri

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 42-godišnjaka koji je u petak navečer autom naletio na 56-godišnju pješakinju i usmrtio je dok je prelazila pješačkim prijelazom na križanju Oreškovićeve i Avenije Većeslava Holjevca. Vozač je, javljaju, bio pod utjecajem alkohola te je bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće, a nedugo nakon toga policija ga je pronašla i privela.

Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, a kaznena prijava je podnesena nadležnom Državnom odvjetništvu, naveli su iz policije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili kako je muškarac, pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg, automobilom vozio južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka te nije usporio prilikom dolaska do vidno obilježenog pješačkog prijelaza na raskrižju s kolnikom Oreškovićeve ulice.

‘Nije se zaustavio nego naletio na 56-godišnjakinju’

“Vozač se nije obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno da vozilo može pravovremeno zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog takvog upravljanja, nije se zaustavio već je vozilom naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom, da bi se potom vozilom bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja”, izvijestili su iz PU Zagrebačke.

Navode kako je očevidom rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu.

Source link: www.telegram.hr