‘Koliko potegne ‘bijelog’, tako i reagira! Treba mi logoped kad pričam s njim’


              Ministri u BiH časte se vulgarnim uvredama. Spominju 'potezanje bijelog' i pijane kafanske tučnjave

FOTO: Pixsell

Ministri obrane i sigurnosti Bosne i Hercegovine javno su razmijenili uvrede optužujući jedan drugoga za drogiranje odnosno alkoholizam, a u pozadini njihova verbalnog sukoba su oprečna politička stajališta koja zastupaju obnašajući sadašnje dužnosti.

Ministar obrane BiH Zukan Helez, koji je na tu poziciju dospio kao kadar SDP BiH, u intervjuu za sarajevsku komercijalnu Face televiziju ustvrdio je u petak kako njegov kolega u Vijeću ministara i ministar sigurnosti Nenad Nešić ima probleme drogom.

“Nešić koliko potegne ‘bijelog’, tako i reagira! Treba mi logoped kad pričam s njim”, kazao je Helez komentirajući osude koje su na njegov račun izrekli dužnosnici iz reda bosanskih Srba, pa tako i Nešić, kada je on ranije kazao kako ima obavještajne podatke da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik spreman na bijeg iz BiH i da je njegova politička karijera gotova. To je ponovio i u petak.

‘Alkoholičar koji se tuče po kavanama’

“Stojim pri tome da će Dodik pobjeći iz BiH! To je točna informacija”, kazao je ministar obrane BiH koji tvrdi kako ima “svoje ljude” i u srbijanskoj obavještajnoj službi BIA te da zna kako su već vođeni pregovori o tome tko će naslijediti Dodika.

Na te je izjave u subotu reagirao Nešić koji je za ministra sigurnosti imenovan kao čelnik stranke Demokratski narodni savez (DNS) i koja je koalicijski partner Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). U izjavi koja je medijima dostavljena iz njegova ureda, Nešić je najavio kako će tužiti Heleza za klevetu, a za ministra obrane je ustvrdio kako je alkoholičar koji se tuče po kavanama.

U bizarnoj izjavi ministar sigurnosti je priznao kako je i sam sklon alkoholu, ali tvrdi kako se ne drogira. “U životu sam se tri puta napio i to mi je najveći…. grijeh, ali ni tada nisam tukao ljude na parkingu bolnice, niti u kavanama, a ni na stadionu kao što je to činio Helez”, izjavio je ministar sigurnosti BiH.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr